Vælg en side

Om Signe

Jeg er uddannet skuespiller i England; har spillet voksen og børneteater i mange genrer. Jeg har mange års erfaring som speaker, et speciale, jeg fik lært og fintunet som speaker i programpræsentationerne på TV2 og DR1.
Siden har jeg samarbejdet med lydstudier som fx: Audioedit, Takt og Tone, Multimediestudiet, Online Voices & JAM.

Jeg tager meget gerne imod instruktion, og er bevidst om, hvordan en speak indgår som en del af den samlede produktion, dvs hvilket forhold den har til anden lyd, billedside, genre, målgruppe osv. Jeg har desuden et trænet øje i forhold til at skrive korte og klare tekster, herunder synstolkning, og kan derfor give sparring i forhold til dette, hvis det ønskes.

Jeg har undervist i alexanderteknik siden 2008 og bliver certificeret stemmecoach /Klaus Møller i juni 2024.

Du kan hyre mig til at lægge stemme til diverse speaks, dubbing, indlæsning af lydbøger eller synstolkning. Jeg giver gerne sproglig sparring på tekster ligesom jeg underviser i stemme, tale og speak.

Referencer

Bravida – e-learning
Brystkraeft.dk
Bugatti text, film og tv – instruktion
Buhl Design – corporate
Dansens hus – præsentationsfilm
Dansk Blindesamfund – synstolkning
Dansk Psykologisk Forlag – lydbøger
Danske Bank – e-learning, engelsk
DR1 – programpræsentationen
DR Drama – synstolkning
DR2 – dokumentar
Filmkompagniet – dokumentar, dansk og engelsk
Flunkerne – dubbing
Folketinget – guide
KLM – reklame

Kort- og dokumentarfilmskolen – dokumentar
LIF  – information
Louisiana – kunstvideo
NNIT – information
Nota – lydaviser, fagblade, fagbøger
Novelleforlaget
Post Danmark – e-learning
Pædagogernes Pensionskasse – infofilm
Nordic Startup Awards – promotion, engelsk
TV2 programpræsentationen
TV2 Nyhederne
TV2 Sporten
TV Syd
Århus Filmværksted – dokumentar
Århus Universitet – dokumentar

Relevant uddannelse:

4-årigt Theatre Degree Course, BA Hons., Dartington College of Arts, England

3-årig uddannelse til lærer i alexanderteknik på Center for Alexanderteknik, Frederiksberg

Efteruddannet på Aarhus Filmværksted, Kort- og Dokumentarskolen, Danmarks Journalisthøjskole, Odsherred Teaterskole samt på et hav af andre kurser med relevans for stemme, krop og kommunikation.

Derfor en professionel

Du tjener hurtigt investeringen ind igen ved at vælge en professionel speaker fremfor en amatør. Du får et bedre resultat på kortere tid. 

Forskning viser, at amatør- og professionelle musikere bruger forskellige dele af hjernen, når de spiller. Da speak også har at gøre med at forme lyd på grundlag af teknisk kunnen, vil det samme gælde for speakere. Dette kan måske forklare, hvorfor det hurtigt kan betale sig at betale tariffen og vælge en professionel. 
Mens amatørerne bruger den del af hjernen, der har med bevægelse at gøre (“motor cortex”), bruger de professionelle den del, der har at gøre med at forme lyd (“auditory cortex”). 
Det betyder, at amatørerne skal koncentrere sig om, hvor de for eksempel skal sætte deres fingre på instrumentet, mens de professionelle slet ikke behøver at bruge kræfter på basal teknik. De kan derimod ved hjælp af den indarbejdede teknik koncentrere sig om at lave den lyd, dirigenten eller komponisten ønsker.

Ud fra dette faktum kan en instruktør i et lydstudie også forvente at få den lyd, han/hun ønsker på kort tid ved at benytte sig af en professionel – mens det ikke er sikkert, at man selv efter lang tid i studiet nogensinde får den af en amatør.

Jo mere erfaren speakeren er – jo kortere studietid. Så det bliver hurtigt en besparelse både i form af tid, penge og ærgrelser at vælge en professionel.

Kontakt